20/2/20

Απεργία 18 Φλεβάρη

Συνθήματα όπως «Ασφάλιση για όλους, σταθερή εργασία. Να πληρώσει τώρα η εργοδοσία», «Διαλύουν την Ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο, φέρνουν νέο νόμο-λαιμητόμο», αλλά και «ΓΣΕΕ - κυβέρνηση τα κάνανε πλακάκια, δίνουν την Ασφάλιση στα σύγχρονα κοράκια» ακούστηκαν στους κεντρικούς δρόμους της Ελευσίνας κατά τη διάρκεια της μαχητικής πορείας που πραγματοποίησαν σήμερα τα ταξικά σωματεία της περιοχής.
Την κεντρική ομιλία στην απεργιακή συγκέντρωση έκανε ο Θύμιος Βασιλείου, αντιπρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, ο οποίος μεταξύ άλλων κατήγγειλε την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας και Δυτικής Αττικής, το οποίο αντί να κηρύξει 24ωρη απεργία, περιορίστηκε στην κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας, υπονομεύοντας την μάχη της απεργιακής απάντησης ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, ενώ ούτε για την τιμή των όπλων δεν πραγματοποίησε συγκέντρωση την ημέρα της απεργίας.
Όλες τις προηγούμενες μέρες τα ταξικά σωματεία της περιοχής έδωσαν τη μάχη της ενημέρωσης των εργαζομένων ενόψει της απεργίας σε εργοστάσια του μετάλλου, σε αποθήκες logistics, στα εμπορικά καταστήματα, σε χώρους νεολαίας, σε κάθε γειτονιά.


Απο 902.gr