13/2/20

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΧΑΡΙΛΑΟΥ 30 ΕΛΕΥΣΙΝΑ, ΤΗΛ. 6980282082, ΣΩΤ. ΠΕΤΡΟΥΛΑ 20, ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ, ΤΗΛ. 6980223104, EMAIL: siykeda@gmail.com

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑ
Συγκέντρωση ΤΡΙΤΗ 18 Φλεβάρη
12.00 π.μ. πλατεία Ηρώων, Ελευσίνας

Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά τη ζωή μας ολόκληρη.
Τώρα να αποσυρθεί το απαράδεκτο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο!

Τα ψέματα και οι αυταπάτες που σπέρνει η κυβέρνηση για το νέο ασφαλιστικό έχουν ένα στόχο. Να περάσει χωρίς αντιδράσεις τις νέες ανατροπές στα δικαιώματά μας. Επιδιώκει την καθιέρωση της Εθνικής σύνταξης-πείνας των 345 ευρώ, την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής σύνταξης, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, το τζογάρισμα και την αρπαγή των αποθεματικών των ταμείων από τα κοράκια των ασφαλιστικών εταιριών. Στο όνομα πότε της βιωσιμότητας και πότε της κοινωνικής δικαιοσύνης, εφαρμόζει επιθετικά και κατά γράμμα τον νόμο Κατρούγκαλου που ισοπέδωσε συντάξεις και δικαιώματα καθώς ενσωμάτωσε όλες τις ανατροπές σε βάρος ασφαλισμένων και συνταξιούχων.
Είναι ξεκάθαρο ότι κοινός στόχος όλων των αντιασφαλιστικών ανατροπών είναι η απαλλαγή των εργοδοτών και του κράτους τους από το <<βάρος>> της κοινωνικής ασφάλισης και τη μετατροπή του σε ατομική υπόθεση των εργαζομένων.
Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη, όπως πολλοί θεωρούν ή θέλουν να το αντιμετωπίζουμε. Οι συντάξεις είναι η μια πλευρά προστασίας και αξιοπρεπούς ζωής, μετά την εργασία μας! Το ασφαλιστικό όμως περιλαμβάνει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργάτη, κάθε εργαζόμενης, κάθε νέου!
Στο χώρο των LOGISTICS- ΑΠΟΘΗΚΕΣ με όλες τις ανατροπές εδώ και χρόνια στην κοινωνική ασφάλιση είμαστε ανοχύρωτοι απέναντι σε εργατικά ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες από την εντατικοποίηση της εργασίας και την έλλειψη συνθηκών υγείας κ ασφάλειας.
Με την νομιμοποίηση της δράσης των Δουλεμπορικών γραφείων σε αποθήκες , καταστήματα, S/M και γραφεία, με την μερική απασχόληση και τα μισά ένσημα, πολλοί λίγοι συνάδελφοι θα καταφέρουν να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων για να συνταξιοδοτηθούν. Η πλειοψηφία θα φτάνει μέχρι την Εθνική σύνταξη πείνας των 300 ευρώ.
Για όλους τους εργαζόμενους καταργούν το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν Υγεία, την Πρόνοια, στις δωρεάν κοινωνικές παροχές, τα εμβόλια των παιδιών, τα φάρμακα. Μας καταδικάζουν σε ένα σύστημα ασφάλισης που για να τα έχουμε θα πρέπει να πληρώνουμε.
Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να υπάρξει ασφαλιστικό σύστημα που θα προστατεύει τον εργαζόμενο, θα του εξασφαλίζει αξιοπρεπή κ ποιοτική ζωή μετά τον εργασιακό βίο, θα του προσφέρει δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας – Πρόνοιας κ Περίθαλψης.

Διεκδικούμε:
1. Το Νομοσχέδιο να αποσυρθεί τώρα!
  1. Κοινωνική ασφάλιση για όλους, Δημόσια Υποχρεωτική. Υγεία - Πρόνοια Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν.
  2. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.
  3. Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ.
  4. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
  5. Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού. Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.
  6. Πλήρης Κρατική Εγγύηση όλων των Συντάξεων.
Το Δ.Σ.