20/2/20



Ελευσίνα 20/02/2020

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΓΝΗΣΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΓΣΕΕ ΧΩΡΙΣ ΝΟΘΟΥΣ, ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Με απόφαση του Δ.Σ. προχωράμε σε στάση εργασίας την Τρίτη 25 Φλεβάρη από τις 8 π.μ. εώς τις 14.00 μ.μ. για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στην κινητοποίηση των συνδικάτων στο χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου-παρωδία στο ξενοδοχείο «ΑΠΟΛΛΩΝ» στο Καβούρι Αττικής.

Το ΔΣ του Σωματείου καταγγέλλει τις άθλιες μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που μετά την απεργοσπασία, την χυδαία επίθεση στο ταξικό κίνημα, την υπογραφή ΕΓΣΕΕ που διατηρεί την αθλιότητα των €650, ανακοίνωσε συνέδριο – παρωδία, λίγων ωρών και υπό την προστασία του Πρωθυπουργού, του Εισαγγελέα και της αστυνομίας.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι, παλεύουν ενάντια στην ολοκληρωτική επίθεση στην ασφάλιση, την υγειονομική περίθαλψη, τις νέες περικοπές στις συντάξεις, που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, η συνδικαλιστική μαφία  της ηγετικής ομάδας της διοίκησης στην Γ.Σ.Ε.Ε ανακοίνωσαν συνέδριο για τις 25 του Φλεβάρη κομμένο και ραμμένο στις επιδιώξεις της εργοδοσίας.

Η απόφαση της ηγετικής ομάδας στη ΓΣΕΕ να κάνει ένα Συνέδριο μονοήμερο, καθημερινή, με διαδικασίες λίγων ωρών, μακριά από τους εργαζόμενους, χωρίς νομιμοποίηση αντιπροσώπων, χωρίς καμιά συζήτηση, με ΜΑΤ, εισαγγελείς και την εποπτεία του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εργασίας, δείχνει ότι θέλουν να αποφύγουν την συμμετοχή των εργαζόμενων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να γίνει γνήσιο συνέδριο με βάση το καταστατικό της ΓΣΕΕ που αφορά τόσο τη νομιμοποίηση των συνέδρων όσο και τη χρονική διάρκεια του συνεδρίου. Όχι με νόθους, εργοδότες, ΜΑΤ και την Κυβέρνηση, αλλά με εργαζόμενους που θα συζητήσουμε τα προβλήματα μας, τις ανάγκες μας, τους αγώνες μας, την κατεύθυνση του κινήματός μας. Η κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη! Καμιά δουλειά δεν έχει να παρεμβαίνει και να καθορίζει τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος.

Δηλώνουμε ότι θα μας βρουν πάλι μπροστά τους.
Μαζικά, μαχητικά, θα επιδιώξουμε συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε ανοιχτό απέναντι στην εργατική τάξη όσα εμπόδια και να βάλουν.

Η μάχη που δίνουμε είναι μάχη ελπίδας. Αφορά τις ανάγκες των εργαζομένων και θα τη συνεχίσουμε για όσο χρειαστεί, μέχρι να σπάσει το απόστημα της εργοδοσίας στις γραμμές του συνδικαλιστικού κινήματος.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να κατέβουν μαζικά στην κινητοποίηση, που θα γίνει στο χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου, στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο ΑΠΟΛΛΩΝ στο Καβούρι Αττικής.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ-ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 8.00 ΠΜ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΡΙ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΞΩ ΟΙ ΝΟΘΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ


Το Διοικητικό Συμβούλιο