7/2/20

Μήνυμα κλιμάκωσης με απεργία στις 18 Φλεβάρη από το συλλαλητήριο ενάντια στον αντιασφαλιστικό νόμο

Με μια δυναμική πορεία στους δρόμους της Ελευσίνας στην οποία αναδείχθηκε η ανάγκη κλιμάκωσης της πάλης ενάντια στο Ασφαλιστικό Βρούτση - Κατρούγκαλου με απεργία στις 18 Φλεβάρη ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο στην Ελευσίνα.
Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων στην οποία απηύθυνε χαιρετισμό ο Δημήτρης Βεργάκης εκ μέρους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Δυτικής Αττικής «Κώστας Βάρναλης».
Την κεντρική ομιλία έκανε ο Νίκος Μαΐλης, γραμματέας του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα κάλεσε σε απεργία στις 18 Φλεβάρη λέγοντας: «Οι μεγάλοι αγώνες που αναπτύχθηκαν τα προηγούμενα χρόνια έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην υπεράσπιση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, έβαλαν εμπόδια στην ολοκλήρωση των αντιασφαλιστικών ανατροπών. Αυτά που φέρνουν τα τελευταία χρόνια θα είχαν γίνει πολύ πιο άμεσα αν το εργατικό κίνημα δεν έδινε μάχες και δεν τους σταματούσε.
Τους αγώνες αυτούς πρέπει να δυναμώσουμε το επόμενο διάστημα. Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας στις 18 Φλεβάρη, να γίνει υπόθεση των εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων, όλου του λαού» (Ολόκληρη η ομιλία στα Συνημμένα)
Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν τα παρακάτω συνδικάτα και σωματεία:
Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας, Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής - Παράρτημα Θριάσιου, Σωματείο ΟΤΑ Μάνδρας - Ελευσίνας - Ασπροπύργου, Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο, Σύλλογοι Γυναικών της ΟΓΕ και Σύλλογοι Συνταξιούχων του Θριάσιου.

Από 902.gr