28/4/20

1η Μάη 2020


1η Μάη 2020. Απεργία.
Να μην πληρώσει ξανά ο λαός - Ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός.

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά μας βρίσκει εν μέσω μιας πανδημίας, στα SUPER MARKET, στις αποθήκες και στα LOGISTICS οι εργοδότες αρνούνται να τηρήσουν ακόμη και τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας γιατί γι’ αυτούς είναι κόστος, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων και τη δημόσια υγεία.

Μπροστά στο κυνήγι του κέρδους τους εξουθενώνουν τους εργαζόμενους με τα εξαντλητικά ωράρια, με τη δουλειά τις Κυριακές. Στα γραφεία η τηλεργασία χρησιμοποιείται για την καθιέρωση απλήρωτης εργασίας με την ανάθεση εργασιών εκτός ωραρίου.

Σταθερός σύμμαχος των επιχειρηματικών ομίλων και αυτή η κυβέρνηση που πέρασε σε ένα μήνα με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου διατάξεις που καταργούν εργασιακά δικαιώματα, μειώνουν στο μισό τους ήδη άθλιους μισθούς, λύνουν τα χέρια των εργοδοτών για να μας πληρώνουν όποτε θέλουν, να μας απασχολούν όσο, όπου και όπως θέλουν. Η κυβέρνηση δίνει λεφτά ψίχουλα για την υγεία του λαού και δεκάδες εκατομμύρια σε επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στις επιχειρήσεις.

Η τραγική κατάσταση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας που έχουν φτάσει αυτή και όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις αποτυπώνεται στην κατάργηση νοσοκομειακών κλινών, το κλείσιμο νοσοκομείων, τις επικίνδυνες ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και υλικοτεχνικών υλικών και υποδομών. Στόχος ήταν να βρεθεί πρόσφορο έδαφος για την κερδοφορία στον τομέα της Ιδιωτικής Υγείας ώστε οι επιχειρηματίες στο χώρο να θησαυρίζουν. .

Επιβεβαιώνεται ότι το καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα είναι αυτό που δημιουργεί τα μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων. Επιβεβαιώνεται ότι σε αυτό το σύστημα πρώτο και κύριο είναι να εξασφαλιστούν τα κέρδη των εργοδοτών και όχι οι ανάγκες των εργαζομένων για δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς, για ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, για δημόσια και δωρεάν υγεία και κοινωνική ασφάλιση.

Το Σωματείο μέσα στους χώρους δουλειάς πρωτοστάτησε για να μην μείνει κανένας εργαζόμενος απροστάτευτος απέναντι στην πανδημία και την εργοδοτική επιθετικότητα. Μαζί με εκατοντάδες σωματεία σε όλη τη χώρα, ανέδειξε τα άμεσα αιτήματα για την Υγεία.

Οι μέρες δράσης για τα προβλήματα της υγείας στις 7 και για τους εργαζόμενους στα Super Market στις 15 Απρίλη απέδειξαν ότι μπορούμε να οργανώσουμε την πάλη μας και σε αυτές τις συνθήκες.

Συνεχίζουμε στις 28 Απρίλη, μαζί με εκατοντάδες Σωματεία σε όλη τη χώρα, οργανώνουμε ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ στους χώρους δουλειάς για την ανάδειξη των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε σήμερα οι εργαζόμενοι, με αφορμή την επιδημία του κορονοϊού.

Διεκδικούμε τώρα την κατάργηση των μέτρων που πάρθηκαν με τις ΠΝΠ για τη διαχείριση της κρίσης.

Προετοιμαζόμαστε με ενίσχυση της οργάνωσης μας σε κάθε χώρο δουλειάς για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουμε όλες τις ανάγκες μας.

Συνεχίζουμε στο μήνυμα της εργατικής πρωτομαγιάς, η οποία σηματοδοτεί την ανειρήνευτη πάλη των εργατών σε κάθε χώρα και σε ολόκληρο τον κόσμο για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Φωτίζει τον αγώνα μας για μια κοινωνία που στο επίκεντρό της θα έχει την ικανοποίηση των αναγκών των εργατών, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
Συμβολική εκδήλωση προγραμματίζεται από τα συνδικάτα στην Ελευσίνα.
Ελευσίνα 27/04/2020