28/7/18


ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΚΙΝΕΤΑΣ
ΜΑΖΕΜΑ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/07
Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων από τις πυρκαγιές. Συμπαραστεκόμαστε στους δεκάδες τραυματίες και στους χιλιάδες πληγέντες. Οργανώνουμε την πάλη μας διεκδικώντας άμεσα μέτρα στήριξης για κάθε πληγέντα.
Τα σωματεία μας είχαμε επισημάνει και με τις πλημμύρες στην περιοχή της Μάνδρας και της Νέας Περάμου τον Νοέμβρη και τον Ιούνη πως πρέπει άμεσα να υπάρξει ένα συνολικό σχέδιο για την πραγματική κάλυψη των αναγκών του λαού της περιοχής. Να ξεκινήσουν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά και αντισεισμικά έργα.


Καλούμε όσους μπορούν να δώσουν αίμα για τους τραυματίες των πυρκαγιών.
Μαζεύουμε είδη πρώτης ανάγκης στο “ΣΤΕΚΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ” (Νικολαϊδου 9 – πεζόδρομος Ελευσίνας) την Παρασκευή 27/07 9:00 - 11:00 και 18:00 -21:00
- Εμφιαλωμένο νερό
- Τρόφιμα (κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, γάλα, μακαρόνια κλπ)
- Φάρμακα (γάζες, «Μπεταντίν», παυσίπονα κλπ)
- Παιδικά είδη (τροφές, πάνες, μωρομάντηλα)


Οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και των περιφερειακών Αρχών είναι εγκληματικές. Με την πολιτική τους υποβαθμίζουν το πυροσβεστικό σώμα, την Υγεία με το κλείσιμο των ΙΚΑ, με ολόκληρες κλινικές στο Θριάσιο Νοσοκομείο να υπολειτουργούν. Τα έργα που υλοποιούν είναι «ανταποδοτικού τύπου» για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι αυτοκινητόδρομοι με τα διόδια. Τέτοια μέτρα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από τα αναπτυξιακά Συνέδρια τόσο σε Δυτική όσο και σε Ανατολική Αττική.
Απαιτούμε τώρα από την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια:
  1. Καταγραφή των αγνοουμένων. Υπεύθυνη ενημέρωση των οικογενειών και των οικείων αυτών.
  2. Μέτρα στήριξης του Θριασίου Νοσοκομείου με προσωπικό και τα αναγκαία μέσα.
  3. Μέτρα ασφαλούς στέγασης, καθαριότητας και υγιεινής, ένδυσης και σίτισης των πυρόπληκτων.
  4. Αποκατάσταση της ύδρευσης και της ηλεκτροδότησης.
  5. Έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες και στις οικογένειές τους. Καταγραφή των ζημιών και ολική αποζημίωση των επαγγελματιών και των λαϊκών νοικοκυριών.
Ταυτόχρονα με τα άμεσα αιτήματα. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  1. Πλήρη κάλυψη από τον ΟΑΕΔ για εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους λόγω των πυρκαγιών. Άμεση κάλυψη για τους μισθούς τους, την ασφάλισή τους, τα ένσημά τους.
  2. Πάγωμα όλων των χρεών χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.
  3. Να υπάρξει πλήρης διαγραφή των δανείων των φτωχών εργατικών και λαϊκών οικογενειών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές για την 1η κύρια κατοικία και για την εξοχική κατοικία.
  4. Πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τις φτωχές εργατικές και λαϊκές οικογένειες. Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη.
  5. Άμεσος σχεδιασμός, γενναία χρηματοδότηση για τη υλοποίηση εκτεταμένων αντιπλημμυρικών και αντιπυρικών έργων με ευθύνη του κράτους στην Αττική και σε όλη τη χώρα.
  6. Αναβάθμιση του ΘΡΙΑΣΙΟΥ Νοσοκομείου, του Κέντρου Υγείας Ελευσίνας και Μεγάρων με μαζικές προσλήψεις και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Ιδιαίτερη μέριμνα στο Κέντρου Εγκαυμάτων, όπου λειτουργούν μόνο τα δέκα από τα δεκαοκτώ κρεβάτια. Δημιουργία Κέντρων Υγείας σε Ασπρόπυργο, Μάνδρα και Μαγούλα.



Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας - παράρτημα Θριασίου Πεδίου
Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας
Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ελευσίνας - Ασπροπύργου – Μάνδρας
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας – Μαγούλας - Μάνδρας
Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας