2/7/18


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στον τόπο μας, ακόμα μία φορά μετά από μερικούς μήνες, με ισχυρή βροχή γίνονται τεράστιες καταστροφές σε σπίτια και περιουσίες. Έρχονται στη μνήμη οι τραγικές εικόνες με τους 24 νεκρούς συνανθρώπους μας. Ο λαός της περιοχής εξακολουθεί να ζει με το φόβο και να μην ξέρει τι του ξημερώνει. Να είναι κυριολεκτικά απροστάτευτος απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα.
Το σωματείο μας, μαζί με άλλα σωματεία και φορείς της περιοχής, είχαμε επισημάνει τον κίνδυνο νέων φαινομένων καταστροφής. Είχαμε τονίσει ότι τα όποια έργα υποδομής έπρεπε να ξεκινήσουν άμεσα. Οργανώσαμε παρεμβάσεις, αλληλεγγύη με σταθερό στέκι στην πλατεία, κινητοποίηση στην Περιφέρεια για διεκδίκηση αντιπλημμυρικών έργων που να καλύπτουν τις συνολικές ανάγκες για την προστασία της περιοχής, αποζημιώσεων στο 100%, κανείς εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του και άλλα.
Η ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και της Περιφερειακής Διοίκησης είναι τεράστια. Κανένα από τα αντιπλημμυρικά έργα δεν έχει ξεκινήσει. Ακόμα και αυτά που εγκρίθηκαν, σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτουν τις συνολικές ανάγκες για την προστασία της περιοχής. Εμπαίζουν το λαό της περιοχής, πως "για τις πλημμύρες οφείλεται η κλιματική αλλαγή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα". Τους απαντάμε πως τα καιρικά φαινόμενα που επαναλαμβάνονται 2 φορές το χρόνο σχεδόν στη μισή Ελλάδα, παύουν να είναι ακραία με την έννοια της μη δυνατότητας προστασίας από τα ίδια.
Τα μόνα έργα που γίνονται είναι αυτά που αποφέρουν τεράστια κέρδη στα μονοπώλια. Η ανάπτυξη, την οποία διαφήμισαν στους κατοίκους της περιοχής με διάφορες φιέστες όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν έχει ως προτεραιότητα τις λαϊκές ανάγκες, αλλά μόνο τα κέρδη του κεφαλαίου. Τέτοιο στόχο είχε και το αναπτυξιακό συνέδριο στην Ελευσίνα. Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι εκεί πήγαν πολλοί πρόθυμοι να ακούσουν τα αναπτυξιακά μέτρα για το κεφάλαιο.
Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι μαγαζάτορες, οι συνταξιούχοι πρέπει να οργανωθούν.
Χρειάζεται να απαιτήσουμε όλοι μαζί να ληφθούν μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας για να μη θρηνήσουμε άλλους νεκρούς. Πιο συνολικά, η πάλη να στοχεύει στην ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Καλούμε να κινητοποιηθεί άμεσα ο κρατικός μηχανισμός για την προστασία των πληγέντων και συνολικά των κατοίκων της περιοχής.
  • Να παρθούν άμεσα μέτρα για τους συνανθρώπους μας που έχουν πάθει ζημιές τα σπίτια τους. Να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ώστε να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες τους.
  • Να εξασφαλιστεί δωρεάν ενδεχόμενη φιλοξενία τους.
  • Να γίνει καταγραφή των ζημιών και να προχωρήσει άμεσα η αποζημίωση στο 100%. Ολοκλήρωση της διαδικασίας αποζημίωσης στο 100% των ζημιών της πλημμύρας του Νοέμβρη.
  • Για τους πληγέντες συναδέλφους να δοθεί άδεια με αποδοχές λόγω "ανωτέρας βίας" για όσο διάστημα χρειάζεται. Κανένας να μη χάσει τη δουλειά του.
  • Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και οι μισθοί για τους συναδέλφους που πλήγηκαν οι επιχειρήσεις που εργάζονται.
ΤΟ Δ.Σ.