18/10/18

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Συναδέλφισσα/Συνάδελφε,
Τώρα χρειάζεται ξεσηκωμός. Η βάρβαρη και δίχως τέλος επίθεση της κυβέρνησης και του κεφαλαίου δεν πρέπει να μας βρει με τα χέρια σταυρωμένα.
Σε καλούμε να συζητήσουμε την απάντηση που χρειάζεται να δοθεί από το σύνολο της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων μπροστά στην προετοιμασία της πανεργατικής απεργίας στις 8 Νοέμβρη.
Στο Θριάσιο Πεδίο φαίνεται από πρώτο χέρι ποιο το νόημα της καπιταλιστικής ανάπτυξης που έχει ακολουθηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια αλλά και συνεχίζει. Τα μονοπώλια της περιοχής, όπως και σε όλη την υπόλοιπη χώρα, έχουν στόχο την μεγιστοποίηση του παραγόμενου κέρδους από τους εργαζόμενους. Σε αυτό τον στόχο συντάσσονται όλες οι προηγούμενες, η σημερινή και οι επόμενες αστικές κυβερνήσεις.
Η γνώμη μας είναι πως η απάντηση της εργατικής τάξης πρέπει να είναι σε γραμμή ρήξης με την κυρίαρχη πολιτική, κόντρα στις κυβερνήσεις και τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.
Η συζήτηση θα γίνει την Τετάρτη 24/10/2018 στις 18:00 στην αίθουσα της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Ελευσίνας (Εθνικής Αντιστάσεως και Ελευθερίου Βενιζέλου, Ελευσίνα). Θα μιλήσει στέλεχος του ΠΑΜΕ.
Τα σωματεία:
- Συνδικάτο Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Αττικής – παράρτημα Ελευσίνας
- Κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας
- Σωματείο εργαζομένων Θριασίου Νοσοκομείου
- Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής
- Συνδικάτο εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού & συναφών επαγγελμάτων Αττικής, Πειραιά & Νήσων
- Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Ν.Αττικής
- Σωματείο εργαζομένων στους δήμους Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μάνδρας - Ειδυλλίας
- Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας και πέριξ