4/4/18



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια της εργοδοσίας “PRAKTIKER” να χαρακτηρίσει σε διαφημιστικό φυλλάδιο την απεργία ως πρόβλημα και ταλαιπωρία. Χαρακτηριστικά σημειώνει «με το ποδήλατο οι απεργίες δεν σας αγγίζουν… αφού το ποδήλατο δεν απεργεί».

Στόχος της εταιρείας είναι να καλλιεργήσει την λογική ότι οι αγώνες δεν φέρνουν αποτελέσματα αλλά είναι και κάτι  το οποίο οι εργαζόμενοι πρέπει να αποφεύγουν και όχι να επιδιώκουν. Η εργοδοσία απευθύνεται τόσο στους εργαζόμενους της εταιρείας όσο και στους εργαζόμενους πελάτες.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα. Η εργοδοσία μαζί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης βάζουν στο στόχαστρο το δικαίωμα στην απεργία. Μάλιστα η κυβέρνηση με νόμο που ψηφίστηκε ανοίγει τον δρόμο για την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας.

Η απεργία πάντα ήταν όπλο των εργαζομένων, μέσο πίεσης και διεκδίκησης. Με την απεργία ως μορφή πάλης σταματάει η παραγωγή, δεν βγάζουν κέρδος τα αφεντικά. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που την πολεμούν  με νύχια και με δόντια.

Καλούμε τους συναδέλφους να δώσουν την καλύτερη απάντηση στην εργοδοσία και συνολικά στο κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις, την Ευρωπαϊκή Ένωση. Να δυναμώσουν το επιχειρησιακό και το κλαδικό σωματείο τους. Απαιτούμε να αποσύρει τώρα η "PRAKTIKER" το συγκεκριμένο φυλλάδιο.


ΤΟ Δ.Σ.