12/3/18

Γενική Συνέλευση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Χαριλάου 30, Ελευσίνα, τηλ 6973310496, email: idiotikoi_ypalliloi@yahoo.gr

Συναδέλφισσα / Συνάδελφε,
Σε καλούμε στην ετήσια Γενική Συνέλευση του σωματείου μας την Κυριακή 18/03/2018 στις 11:00 στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας Δυτικής Αττικής (Χαριλάου 30, Ελευσίνα).
Τον τελευταίο χρόνο γίναμε θεατές στην κλιμακούμενη επίθεση από μεριάς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για λογαριασμό του κεφαλαίου στα δικαιώματά μας, συνολικά στην ζωή μας.
Η απελευθέρωση των απολύσεων, οι μειώσεις μισθών, η ευελιξία στην αγορά εργασίας, η απελευθέρωση του ωραρίου, η περαιτέρω προσπάθεια για την πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, οι πλειστηριασμοί είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της επίθεσης.
ΕΙΝΑΙ ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Η κυβέρνηση έκανε πράξη τον πόθο χρόνων των βιομηχάνων. Δεν θέλουν ο λαός να αντιδρά για τα μέτρα που περνάνε. Νοιάζονται μόνο για τα κέρδη τους. Το χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας είναι χαρακτηριστικό.
ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Συναδέλφισσα / Συνάδελφε,
Η κυβέρνηση, τα αφεντικά είναι μια χαρά οργανωμένοι και ενωμένοι απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε κι εμείς.
Το σωματείο μας δεν έλειψε από κανέναν μικρό ή μεγάλο αγώνα. Προσπάθησε να οργανώσει την πάλη ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα, την αντεπίθεση για αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και όχι ατομικές, για κατώτατο μισθό 751ευρώ, για την νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Το σωματείο μας εκπροσώπησε συναδέλφους στην επιθεώρηση εργασίας, στις εργατικές διαφορές. Πρωτοστατήσαμε μαζί με άλλα σωματεία στην έγκαιρη και έμπρακτη αλληλεγγύη των πληγέντων συναδέλφων μας στην Μάνδρα.
Συναδέλφισσα / Συνάδελφε,
Γράψου στο σωματείο σου. Δυνάμωσε την δύναμη σου. Όσο η εργοδοσία μας βρίσκει μόνους το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο. Αγωνιζόμαστε για:
  • Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
  • Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, Κοινωνική Ασφάλιση, προστασία στη δουλειά.
  • ΥΠΟΓΡΑΦΗ Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Κατώτερο μεροκάματο στα 33,57 ευρώ.
  • Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.
  • Kανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.
  • Άμεση αποζημίωση στο 100% περιουσιών που καταστράφηκαν από τις φονικές πλημμύρες σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο.
  • Άμεσα να ξεκινήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα με ευθύνη του κράτους.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΣ (ΚΥΡΙΑΚΗ 18/03, 11πμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ (ΧΑΡΙΛΑΟΥ 30 ΕΛΕΥΣΙΝΑ).
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 20 ΜΑΡΤΗ, 6:30μμ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΗΡΩΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ.


Το Δ.Σ.