12/3/18

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταδικάζουμε την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών να επιβάλει ποινή φυλάκισης σε 5 εργαζόμενους – απεργούς της «Χαλυβουργίας Ελλάδος». Λέμε καθαρά πως η επίθεση σε αυτόν τον 9μηνο ηρωικό αγώνα οργανώθηκε από το κεφάλαιο, την εργοδοσία, τον απεργοσπαστικό μηχανισμό και τους ανθρώπους του βιομήχανου. Μάλιστα κάποιοι από τους απεργοσπάστες έχουν εκλεγεί με τις πλάτες της πλειοψηφίας του Ε.Κ.Ε.Δ.Α. (Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής) και βρίσκονται σήμερα στην Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου της περιοχής μας.
Δηλώνουμε για ακόμα μία φορά ότι αυτός ο αγώνας ήτανε παράδειγμα για ολόκληρη την εργατική τάξη. Στην περιοχή του Θριασίου εκατοντάδες ήταν οι συνάδελφοι που τον ενίσχυσαν, πήγαν στην πύλη, απέργησαν μαζί τους. Δεκάδες ήταν οι μαθητές που περάσανε από την πύλη της Χαλυβουργίας και διδαχθήκανε τα πρώτα βήματα για το δικαίωμα στην ζωή, στην εργασία, στην αξιοπρέπεια.
Η ποινικοποίηση αυτή δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει αποδείξει πως είναι ο καλύτερος μαθητής των βιομηχάνων. Το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, η καταστολή σε εργαζόμενους που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι λίγα και τρανταχτά παραδείγματα για την αφοσίωσή της στα συμφέροντα των μονοπωλίων. Γι’ αυτό και δεν θέλουνε οι εργαζόμενοι να διεκδικούν, να είναι αλληλέγγυοι, οργανωμένοι.
Ως σωματείο θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να καταγγελθεί στην συνείδηση των συναδέλφων αυτή η απόφαση. Η καλύτερη απάντηση στους βιομήχανους, στην κυβέρνηση και στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό είναι η ανέβει το επίπεδο οργάνωσης των εργαζομένων, όλο και περισσότεροι να μπαίνουν στον αγώνα. Με αυτό τον τρόπο τιμάμε τους απεργούς Χαλυβουργούς.

Το Δ.Σ.