21/11/17

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συνάδελφοι στο Θριάσιο Πεδίο,

Τα σωματεία μας καταγγέλλουν την απαράδεκτη στάση της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ) του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής όπου όλες αυτές τις μέρες κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να μην οργανωθεί συλλογικά η δράση των σωματείων και των εργαζόμενων στην περιοχή του Θριασίου για να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη στους συναδέλφους μας πληγέντες από τις πλημμύρες.
 Με δελτία τύπου κάνουν αναίμακτη κριτική και βοηθούν στο να μείνει στο απυρόβλητο και να κουκουλωθεί η εγκληματική ευθύνη που έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα στον βασικό λόγο, ότι στηρίζουν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, την μήτρα δηλαδή που γεννά όλα τα βάσανα της εργατικής τάξης και στο βωμό του κέρδους δημιουργούνται όλες αυτές οι αντιλαϊκές προϋποθέσεις για να βιώνει η εργατική τάξη αυτές τις καταστροφές.
Ακόμα δεν διστάζουν όσο περνά από το χέρι τους, να βάζουν εμπόδια στην οργάνωση του αγώνα όταν αδρανούν μεθοδευμένα και συστηματικά στην σύγκληση ολομέλειας του Δ.Σ,  - αίτημα που από τη πρώτη στιγμή κατέβαλαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο προεδρείο του εργατικού κέντρου -  με το πρόσχημα ότι δεν μπορούν τόσο γρήγορα να συντονίσουν τα σωματεία μέλη του ΕΚΕ-ΔΑ.
Έπειτα λοιπόν από 6 μέρες η πλειοψηφία του εργατικού κέντρου καθώς και οι άλλες παρατάξεις σφυρίζουν αδιάφορα.  Υπάρχουν εργοστάσια της δύναμης του εργατικού κέντρου διαλυμένα από τις πλημμύρες (ΕΑΣ, Τζόνσον κ.α), συνάδελφοι που δεν γνωρίζουν αν θα έχουν αύριο μεροκάματο, άλλοι με διαλυμένα σπίτια και μέλλον αβέβαιο κι άλλοι δυστυχώς που χάθηκαν εν ώρα εργασίας από τις φονικές πλημμύρες.
Επί της ουσίας με την στάση τους απορρίπτουν την κοινή οργάνωση της πάλης από 14 σωματεία που συντονιστήκαν από την πρώτη στιγμή και οργάνωσαν άμεσα και έμπρακτα την αλληλεγγύη, καθώς βάζουν εμπόδιο στην κινητοποίηση για την παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την ΤΡΙΤΗ 21 Νοέμβρη,  3.30μ.μ. στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών (στάση μετρό “Εθνική Άμυνα”). Αρνούνται να συνεδριάσει το όργανο και να πάρει απόφαση για 4ωρη στάση εργασίας για εκείνη την ημέρα  που θα διευκόλυνε την εργατική τάξη του Θριασίου να συμμετέχει μαζικά.
Συνάδελφοι στο Θριάσιο Πεδίο,
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, κρατούν αυτήν την στάση και μπαίνουν εμπόδιο στη οργάνωση των εργαζόμενων. Είναι πάγια τακτική τους να  επικρατεί σιγή νεκροταφείου για να κερδίζει χρόνο η εκάστοτε αστική κυβέρνηση, να βγαίνει λαδί η αντιλαϊκή πολιτική που ασκείται και φυσικά να μην θίγεται ποτέ το καπιταλιστικό σύστημα το οποίο υπηρετούν. Καλούμε όλους του εργαζόμενους  να τους γυρίσουν  την πλάτη, δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από αυτούς. 


Οργανώνουμε την πάλη μας, συμμετέχουμε μαζικά:

Τρίτη 21 Νοέμβρη,  3.30μ.μ. παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου  στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών (στάση μετρό “Εθνική Άμυνα”) Πούλμαν αναχωρούν 2.30μ.μ. από το δημοτικό Παρκινγκ Ελευσίνας


Τα σωματεία:
Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας, Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, Σωματείων Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής – Βοιωτίας, Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού – Δέρματος, Πανελλήνια Ένωση Ελαιουργοσαπουνοποιών και Χημικής Βιομηχανίας Αττικής, Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων – Ποτών • Κλαδικό Συνδικάτο Φαρμάκου και Καλλυντικών, Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ελευσίνας – Ασπροπύργου - Μάνδρας, Σωματείο Iδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας – Μάνδρας, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ασπροπύργου, Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας.