16/11/17




ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Χαριλάου 30, Ελευσίνα, τηλ 6973310496, email: idiotikoi_ypalliloi@yahoo.gr

Εκφράζουμε την θλίψη μας και τα συλλυπητήρια μας προς τους συγγενείς των αδικοχαμένων συμπολιτών μας.
Δεν είναι πρώτη φορά που στον τόπο μας με μια ισχυρή βροχή γίνονται τεράστιες καταστροφές σε περιουσίες. Δυστυχώς αυτή τη φορά οι συνέπειες ήταν τραγικές για την ζωή συνανθρώπων μας.
Στην περιοχή μας έγινε ένα έγκλημα που έχει ενόχους και υπαίτιους.
Όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα και η σημερινή έχουν ευθύνη για αυτή την κατάσταση. Θεωρούν κόστος τα μέτρα της αντιπλημμυρικής προστασίας, της διευθέτησης των ρεμάτων, τα έργα που να οδηγούν την ροή των υδάτων προς την σωστή κατεύθυνση.
Μαζί με την Περιφέρεια και την Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής καθησύχαζαν ως τώρα ότι η περιοχή μας είναι θωρακισμένη από τέτοια φαινόμενα.
Επισημάνουμε πως με έργα «βιτρίνας» και μπαλώματα που κάνουν θα συνεχίζουν να υπάρχουν φαινόμενα καταστροφής λαϊκών περιουσιών και νεκροί.
Εκφράζουμε τον θυμό μας για την «δολοφονία» συνανθρώπων μας από το σάπιο και βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα που δεν υπολογίζει ακόμα και ανθρώπινες ζωές. Είναι αυτό το σύστημα που δεν κάνει κανένα έργο υποδομής για τα λαϊκά συμφέροντα.
Τα μόνα έργα που γίνονται είναι αυτά που αποφέρουν τεράστια κέρδη στα μονοπώλια.
Από την μία δίνονται απλόχερα δισεκατομμύρια στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, κλεμμένα από τον ιδρώτα μας, και από την άλλη οι εργάτες είναι με τσακισμένα μεροκάματα σε εργοστάσια κάτεργα, στοιβαγμένοι σε εργατογειτονιές με καμία υποδομή απέναντι σε φυσικά φαινόμενα.
Τώρα χρειάζεται οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της περιοχής μας να σφίξουν τα δόντια.
Χρειάζεται να οργανώσουν την πάλη τους απαιτώντας να ληφθούν μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας για να μη θρηνήσουμε άλλους νεκρούς. Πιο συνολικά η πάλη να στοχεύει στην ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Καλούμε να κινητοποιηθεί άμεσα ο κρατικός μηχανισμός για την αναζήτηση των αγνοουμένων και την προστασία των πληγέντων.
  • Να παρθούν άμεσα μέτρα για τους συνανθρώπους μας που έχουν πάθει ζημιές τα σπίτια τους. Να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση ώστε να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες τους, να δοθούν αποζημιώσεις για την αποκατάσταση των ζημιών. Να εξασφαλιστεί ασφαλής μεταφορά και μέριμνα για την φιλοξενία τους.
  • Για τους πληγέντες συναδέλφους να δοθεί «άδεια με αποδοχές» λόγω ανωτέρας βίας για όσο διάστημα χρειάζεται. Κανένας να μην χάσει την δουλειά του.
  • Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και οι μισθοί για τους συναδέλφους που πληγήκαν οι επιχειρήσεις που εργάζονται.



Το Δ.Σ.