17/11/17

Σύσκεψη για την οργάνωση της δράσης διεκδίκησης άμεσων μέτρων για τους πληγέντες

Τα Συνδικάτα που πήραμε την πρωτοβουλία και υπογράφουμε το παρακάτω κάλεσμα, καταρχήν εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας στη Μάνδρα - Ν. Πέραμο Αττικής.

Με μια ώρα μπόρας χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, φτωχοί άνθρωποι, καταστράφηκαν οικογένειες.Όταν η αντιπλημμυρική προστασία αντιμετωπίζεται ως κόστος, γραφικότητα ή υπερβολή και όχι ως σύγχρονη βασική κοινωνική ανάγκη με ευθύνη του κράτους, ο εργαζόμενος λαός θα το πληρώνει πολύ ακριβά και με τη ζωή του.

Τα αντιπλημμυρικά έργα δεν επιλέγονται γιατί δεν είναι ανταποδοτικά. Δεν είναι διόδια για να αποφέρουν εκατομμύρια ευρώ κέρδη.

Η αναφορά κάθε φορά στο κόστος των αντιπλημμυρικών έργων, η ανυπαρξία των αναγκαίων υποδομών αναδεικνύει την αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή, την περιουσία των εργαζομένων. Η εστίαση στα ακραία καιρικά φαινόμενα και η λογική ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτά είναι προκλητική και εξοργιστική. Δεν πρέπει να συνηθίζουμε! Δεν πρέπει να αποδεχόμαστε την απώλεια της ζωής ως φυσικό φαινόμενο.

Η απώλεια της ανθρώπινης ζωής από καιρικά φαινόμενα αποτελεί δυστυχώς ένα χαρακτηριστικό επαναληπτικό γεγονός, που φέρνει στο φως με τον πιο τραγικό τρόπο τον επίκαιρο στόχο που αναμασά η κυβέρνηση: "Ποια ανάπτυξη, για ποιους, με τι χαρακτηριστικό και για ποιες ανάγκες".

Καλούμε τα Κλαδικά Συνδικάτα και Επιχειρησιακά Σωματεία που δραστηριοποιούνται στις περιοχές του Θριάσιου να πάρουν μέρος στη σύσκεψη που διοργανώνουμε, με στόχο την οργάνωση της δράσης μας το Σάββατο 18 Νοέμβρη στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας - Δυτικής Αττικής.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας για τη στέγαση, τη σίτιση, την ένδυση όσων έχουν ανάγκη.
  • Να γίνει άμεσα καταγραφή των ζημιών και να αποζημιωθούν στο σύνολό τους (100%) οι καταστροφές που υπάρχουν στην περιουσία του λαού της περιοχής και στις μικρές επιχειρήσεις.
  • Κανείς εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του. Κανείς εργαζόμενος που έχει πληγεί ή αδυνατεί να φτάσει με ασφάλεια στο χώρο δουλειάς του να μη θεωρηθεί αδικαιολόγητος απών από την εργασία του.
  • Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.
  • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους πληγέντες. Καμία διακοπή νερού, ρεύματος και τηλεφώνου σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες που έχουν χρέη.
  • Άμεσος σχεδιασμός, γενναία χρηματοδότηση και υλοποίηση εκτεταμένων αντιπλημμυρικών έργων με ευθύνη του κράτους.
Οργανώνουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα που πλήγηκαν από τα καιρικά φαινόμενα».

Τα Σωματεία που παίρνουν την πρωτοβουλία:

- Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας - Κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας - 
Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας - Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ελευσίνας/Ασπροπύργου/Μάνδρας – Ειδυλλίας - 
Σωματείο ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής - Κλαδικό Συνδικάτο Φαρμάκου και Καλλυντικών - 
Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου - Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού – Δέρματος 
- Πανελλήνια Ένωση Ελαιουργοσαπουνοποιών και Χημικής Βιομηχανίας Αττικής- Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών