20/5/17

ΑΠΟ ΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 18 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Απεργιακή συγκέντρωση στην Ελευσίνα 17 Μάη 2017

Δυναμική απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στην
 Ελευσίνα. Παρά τη δυνατή
βροχή οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και οι αυτοαπασχολούμενοι της περιοχής, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, έδωσαν απάντηση στα αντιλαϊκά μέτρα του νέου μνημονίου.
Στη συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Νίκος Αγγελόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα των συνταξιούχων και σε αυτά που θα προστεθούν με τα νέα μέτρα.
Η κεντρική ομιλία έγινε από το γραμματέα του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής Νίκο Μαΐλη. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στη δυνατότητα που έχουν όλοι μαζί, εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, ελευθεροεπαγγελματίες, επιστήμονες, αγρότες, νέοι και νέες, να βάλουν φρένο στη διαρκή εξαθλίωση της ζωής τους, να διεκδικήσουν την αναπλήρωση των απωλειών τους, αλλά και να αγωνιστούν για νέες διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους.
Ζήτησε την καταδίκη των κομμάτων που στήριξαν το τρίτο μνημόνιο, που στηρίζουν την πολιτική των μονοπωλίων και το σύστημα της άγριας εκμετάλλευσης και ευθύνονται για τη διαρκή εξαθλίωση της ζωής τους.
Τέλος κάλεσε τους εργαζόμενους, να προσπεράσουν τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, τις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αλλά και τη Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ελευσίνας - Δυτικής Αττικής (ΕΚΕ-ΔΑ) που αποτελούν τον πιο συνεπή σύμμαχο του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων.

ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 18 ΜΑΗ 2017