15/5/17

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Χαριλάου 30, Ελευσίνα, τηλ 6973310496, email: idiotikoi_ypalliloi@yahoo.gr
17 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
10πμ στην πλ. Ηρώων ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ


Αγωνιζόμαστε Κόντρα στην επίθεση της Κυβέρνησης

Τώρα Ξεσηκωμός για τις Σύγχρονες Ανάγκες μας
Συναδέλφισσα/συνάδελφε,
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ανήμερα της απεργίας της 1ης Μάη, εξήγγειλε νέα μέτρα που θα δυσκολέψουν κι άλλο την ζωή μας.
Μερικά από αυτά είναι η απελευθέρωση των απολύσεων, η απελευθέρωση της Κυριακής αργίας, η νέα μείωση στο αφορολόγητο, οι νέες μειώσεις στις ήδη πετσοκομμένες συντάξεις και στους μισθούς, οι νέοι φόροι, κ.α. θα γονατίσουν ακόμα περισσότερο τις οικογένειές μας που ήδη δεινοπαθούν όλα τα χρόνια της κρίσης.
Έχουμε εμπειρία από την ανάπτυξή τους!
Τα «αντίμετρα» έπειτα από όλα τα παραπάνω αντιλαϊκά κι επώδυνα για εμάς μέτρα, θα είναι «αναπτυξιακού χαρακτήρα», ανάπτυξη όμως όπως πάντα προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Οι κυβερνήσεις και η μεγαλοεργοδοσία όταν μιλάν για ανάπτυξη, μετράνε έσοδα σε βάρος των εργαζομένων, μειώνεται το μεροκάματο κι άλλες παροχές. Αυτό μαρτυρά και όλη η εμπειρία των προηγούμενων χρόνων. Στον κλάδο μας δε ολόκληρες «ναυαρχίδες» όπως η εταιρεία «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» σταματήσανε να επενδύουνε στο εμπόριο και συνεχίζει στην φαρμακοβιομηχανία, επειδή εκεί έχει κέρδος. Για τις οικογένειες και την διαβίωση χιλιάδων εργαζομένων δεν νοιάζεται. Αντίστοιχο είναι το παράδειγμα της «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ».
Αντίστοιχη εμπειρία βγαίνει και από τις εταιρείες Logistics, οι οποίες εμφανίζονται κατά δεκάδες κάθε μήνα. Η περιβόητη «ανάπτυξη» με την δημιουργία του Θριασίου Πεδίου σε κόμβο μεταφοράς εμπορευμάτων έχει παγιώσει εκατοντάδες συνάδελφοι να εργάζονται στις αποθήκες για πενιχρά μεροκάματα. Οι εργολάβοι εκμεταλλεύονται την ανάγκη του κόσμου για εργασία και προσλαμβάνουν με 15 και 18 ευρώ την μέρα, ακόμα και με συμβάσεις ημέρας. Πολλοί δουλεύουν «μαύρα». Η εντατικοποίηση έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Η δουλειά με το έργο, την παραγγελία, το κομμάτι είναι κι αυτή που καθορίζει πόσα μεροκάματα κι αν θα κάνει ο συνάδελφος.
Επίσης με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, θα πεταχτούν χιλιάδες εργαζόμενοι με κάποια πιο συγκροτημένα δικαιώματα (τριετίες, κλπ) και θα προσληφθούν στις θέσεις τους άλλοι με καθόλου.
Μέτρα και αντίμετρα, δουλειά τις Κυριακές,
δούλοι δε θα γίνουμε στις πολυεθνικές!
Μετά την Αντιπεριφέρεια την σκυτάλη πήρε η κυβέρνηση. Μέσα στα νέα μέτρα είναι η κατάργηση της κυριακάτικης Αργίας. Είναι ένα μέτρο-αίτημα των μεγάλων πολυεθνικών στον κλάδο μας. Ήδη οι συνάδελφοι μας εργάζονται με ωράρια λάστιχο, «μαύρα», πληρώνονται «έναντι και όταν…».
Δεν είσαι μόνος! Έλα μαζί μας!
Οργανώσου στο σωματείο σου!


Η απάντηση που δίνει σήμερα το λαϊκό κίνημα δεν είναι ανάλογη της επίθεσης που δέχεται. Πρέπει να σπάσει ο φόβος. Πρέπει να ηττηθεί το κλίμα ότι τίποτα δεν αλλάζει με τους αγώνες. Όλα τα δικαιώματα κατακτήθηκαν με θυσίες, αγώνα, ακόμα και αίμα των εργαζομένων. Ο αγώνας που αποτυγχάνει, είναι ο αγώνας που δεν γίνεται! Ως πότε πια θα τους αφήνουμε;
Σε κάθε εμπορομάγαζο, σε κάθε κατάστημα και τόπο δουλειάς είναι ανάγκη να δυναμώσει η ενημέρωση για τις εξελίξεις, να μπουν και άλλοι εργαζόμενοι στη μάχη για να μην περάσουν τα νέα μέτρα, να μην εφαρμοστεί στην πράξη η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.
Όπλο των συναδέλφων είναι το ολόπλευρο δυνάμωμα του σωματείου. Το προηγούμενο διάστημα δεν λείψαμε από κανένα μικρό ή μεγάλο αγώνα. Ειδικά για την πρόθεση της κυβέρνησης και την προσπάθεια της Αντιπεριφέρειας για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας ήμαστε παρών και με δυναμικές παρεμβάσεις όλο αυτό τον καιρό καταφέραμε μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία να μην περάσει. Όμως πρέπει περισσότεροι να μπούμε στην μάχη. Οι χώροι εργασίας είναι πολλοί. Το σωματείο πρέπει να έχει «αυτιά, μάτια και πόδια» παντού.
Ταυτόχρονα καλούμε όλους τους μικρούς εμπόρους να οργανώσουν την πάλη τους. Εμποροϋπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικροί έμποροι, να δώσουμε τη μάχη μαζί απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, γιατί δεν μπορεί αυτοί που κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε, να καθορίζουν και τη ζωή μας.


Απαιτούμε:
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική  αργία για όλα τα καταστήματα.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.
  • Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων με αναπλήρωση των απωλειών που δεχτήκαμε τα τελευταία χρόνια.
  • Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό-λαϊκό εισόδημα. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές.


17 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ - 10πμ στην πλ. Ηρώων ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ