11/5/17

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Χαριλάου 30, Ελευσίνα, τηλ 6973310496, email: idiotikoi_ypalliloi@yahoo.gr

17 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
10πμ στην πλ. Ηρώων ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ


Αγωνιζόμαστε Κόντρα στην επίθεση της Κυβέρνησης
Τώρα Ξεσηκωμός για τις Σύγχρονες Ανάγκες μας


Συναδέλφισσα/συνάδελφε εμποροϋπάλληλε,
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ανήμερα της απεργίας της 1ης Μάη, εξήγγειλε νέα μέτρα που θα δυσκολέψουν κι άλλο την ζωή μας.
Η απελευθέρωση της Κυριακής αργίας, οι νέες μειώσεις στις ήδη πετσοκομμένες συντάξεις και στους μισθούς, η νέα μείωση στο αφορολόγητο και η νέα φοροληστεία που εξαπολύουν, η απελευθέρωση των απολύσεων κ.α. θα γονατίσουν ακόμα περισσότερο τις οικογένειές μας που ήδη δεινοπαθούν όλα τα χρόνια της κρίσης.
Τα “αντίμετρα” έπειτα από όλα τα παραπάνω αντιλαϊκά κι επώδυνα για εμάς μέτρα, θα είναι «αναπτυξιακού χαρακτήρα», ανάπτυξη όμως όπως πάντα προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.


Μέτρα και αντίμετρα, δουλειά τις Κυριακές,
δούλοι δε θα γίνουμε στις πολυεθνικές!


Η κατάργηση της Κυριακής αργίας δεν είναι απαίτηση του κόσμου τη εργασίας. Είναι χρόνιο αίτημα των πολυεθνικών, του πλαισίου εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το αποτέλεσμα που θα έχει θα είναι περισσότερα κέρδη για τις πολυεθνικές και ταυτόχρονα κλείσιμο μικρών καταστημάτων. Αυτό με την σειρά του θα φέρει νέους ανέργους συναδέλφους, μεροκάματα πείνας και ωράρια «ήλιο με ήλιο Δευτέρα – Κυριακή». Σε αυτό το πλαίσιο θα μας ζητήσουν να ξεχάσουμε οικογένειες, γιορτές, διακοπές, ξεκούραση.
Η κατάργηση της Κυριακής αργίας χτυπά την κοινωνική, οικογενειακή και προσωπική ζωή εκατοντάδων χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων αλλά και μικρών επαγγελματιών. Βάζει εμπόδια ακόμα και στην μητρότητα, γιατί οι γυναίκες είναι η συντριπτική πλειοψηφία στον κλάδο.
Συναδέλφισσα/συνάδελφε,
Πολλά αντεργατικά μέτρα που πρωτοεφαρμόστηκαν στο εμπόριο και στην εστίαση (ωρομίσθιο, μερική απασχόληση, συμβάσεις ορισμένου χρόνου), σύντομα ισχύσαν και για τους υπόλοιπους κλάδους.
Δεν θα σταματήσουν εκεί, η κατάργηση της Κυριακής αργίας δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στο εμπόριο αλλά παράλληλα προετοιμάζει την κατάργηση της, σε όσους κλάδους συνδέονται με αυτό και πολύ σύντομα θα ισχύσει για τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους.


Δεν είσαι μόνος! Έλα μαζί μας!
Οργανώσου στο σωματείο σου!


Η απάντηση που δίνει σήμερα το λαϊκό κίνημα δεν είναι ανάλογη της επίθεσης που δέχεται. Πρέπει να σπάσει ο φόβος. Πρέπει να ηττηθεί το κλίμα ότι τίποτα δεν αλλάζει με τους αγώνες. Όλα τα δικαιώματα κατακτήθηκαν με θυσίες, αγώνα, ακόμα και αίμα των εργαζομένων. Ο αγώνας που αποτυγχάνει, είναι ο αγώνας που δεν γίνεται! Ως πότε πια θα τους αφήνουμε;
Σε κάθε εμπορομάγαζο, σε κάθε κατάστημα και τόπο δουλειάς είναι ανάγκη να δυναμώσει η ενημέρωση για τις εξελίξεις, να μπουν και άλλοι εργαζόμενοι στη μάχη για να μην εφαρμοστεί στην πράξη η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, να μην ανοίξει κανένα κατάστημα, μικρό ή μεγάλο, καμία Κυριακή. Όπλο των συναδέλφων είναι το ολόπλευρο δυνάμωμα του σωματείου.
Ταυτόχρονα καλούμε όλους τους μικρούς εμπόρους να οργανώσουν την πάλη τους. Εμποροϋπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικροί έμποροι, να δώσουμε τη μάχη μαζί απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, γιατί δεν μπορεί αυτοί που κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε, να καθορίζουν και τη ζωή μας.


Απαιτούμε:
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική  αργία για όλα τα καταστήματα.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.
  • Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων με αναπλήρωση των απωλειών που δεχτήκαμε τα τελευταία χρόνια.
  • Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό-λαϊκό εισόδημα. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές.


Οι εμποροϋπάλληλοι δεν είναι για σφαγή,
δε θα τους χαρίσουμε καμία Κυριακή!



17 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
10πμ στην πλ. Ηρώων ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ



Το Δ.Σ.