7/10/20

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

 

ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 11/10 ΣΤΙΣ 17.30 (ΧΑΡΙΛΑΟΥ 30 ΕΛΕΥΣΙΝΑ, κτίριο Εργατικού Κέντρου)

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. 13/10 ΣΥΝΤΑΓΜΑ 18.30


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η υπεράσπιση της υγείας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων είναι αποκλειστικά στα δικά μας χέρια. Δεν περνάει μέρα που η κυβέρνηση να μην επιβεβαιώνει με τον πιο προκλητικό τρόπο ότι για το μόνο που νοιάζεται είναι για τη διάσωση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

Η σημερινή εκρηκτική κατάσταση στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σούπερ μάρκετ, στα πολυκαταστήματα, στις αποθήκες, σε όλους τους χώρους εργασίας έχει τη σφραγίδα κυβέρνησης και εργοδοσίας. Μας κουνάνε το δάκτυλο για την ατομική ευθύνη, εκβιάζουν με το δίλλημα "αυτοπροστασία η καραντίνα" και μας καλούν για "εθνική ομοψυχία για την αντιμετώπιση των πρωτόγνωρων δυσκολιών", ενώ ταυτόχρονα απαντούν με την καταστολή απέναντι σε όσους τολμούν να σπάσουν το σιωπητήριο που θέλουν να επιβάλλουν. Αυτά δείχνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η κυβέρνηση, το κράτος, δε θέλουν και δε μπορούν να πάρουν μέτρα που να προστατεύουν την υγεία και την ασφάλεια του λαού, που να προστατεύουν τη δουλειά και το εισόδημα των εργαζομένων και μάλιστα σε συνθήκες που η νέα καπιταλιστική κρίση είναι φανερή και χιλιάδες εργαζόμενοι ζουν τις επιπτώσεις της.

Τώρα είναι αναγκαίο όσο ποτέ να δώσουμε ηχηρή, αγωνιστική απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδοσία. Να βροντοφωνάξουμε ότι εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε πληρώσει πολλά και δε δεχόμαστε να πληρώσουμε ξανά. Δεν θα ανεχτούμε να παίζουν με την υγεία μας και τα δικαιώματα μας, την υγεία και τη μόρφωση των παιδιών μας. Δεν ανεχόμαστε η χώρα μας να μετατρέπεται σε μια απέραντη Νατοϊκή βάση και τα κυρίαρχα δικαιώματα μας να εκχωρούνται ως αντάλλαγμα στο ιμπεριαλιστικό παζάρι στην περιοχή.

Κατεβαίνουμε στους δρόμους και ενώνουμε την φωνή μας με τους γιατρούς και υγειονομικούς, μαθητές, φοιτητές, γονείς, ναυτεργάτες, ξενοδοχοϋπάλληλους που αγωνίζονται και διεκδικούν το αυτονόητο, μέτρα προστασίας της ζωής, της υγείας και του εισοδήματος λαού και εργαζομένων, μέτρα προστασίας της υγείας και της μόρφωσης των παιδιών μας. Δεν είναι μονόδρομος η σαπίλα και η βαρβαρότητα που ζούμε, μπορούμε να ανατρέψουμε αυτήν την κατάσταση. Κάνουμε το βήμα και δυναμώνουμε τον αγώνας μας. Διεκδικούμε μαζικά, μαχητικά όλα όσα σήμερα έχουμε ανάγκη για να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας με αξιοπρέπεια. Στοχεύουμε τον πραγματικά ένοχο των όσων βιώνουμε, τη βάρβαρη αντεργατική πολιτική, την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις και δυναμώνουμε το μέτωπο μας απέναντι τους.

Το Δ.Σ.