5/5/19

Εργολαβικοί εργαζόμενοι ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ


Συνάδελφοι- Συναδέλφισσες,

το Σωματείο μας πληροφορήθηκε ότι πρόσφατα άλλαξε η εργολαβική εταιρία που απασχολούσε το προσωπικό στα γραφεία της εταιρείας ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ.
Οι συμβάσεις που προωθούνται από τη νέα εταιρεία στην ουσία καταργούν πλήρως και ολοκληρωτικά το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία , η οποία αντικαθίσταται από συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για έναν εργαζόμενο να είναι συνεχώς στο άγχος αν θα έχει δουλειά την επόμενη μέρα. Δεν υπάρχει χειρότερο να ξέρεις ότι δουλεύεις τόσα χρόνια και δεν μπορείς να κατοχυρώσεις δικαιώματα στην άδεια, στα επιδόματα, σε άδεια μητρότητας για τις γυναίκες, αλλά και στην αποζημίωση απόλυσης. Δηλαδή μπορούν να σε πετάξουν σε μία νύχτα χωρίς να σου δώσουν τίποτα. Πρόκειται για ένα σύγχρονο “δουλεμπόριο” για να κερδίζουν από τον ιδρώτα μας, χωρίς να έχουν καμία απολύτως δέσμευση και υποχρέωση απέναντί μας.
Οι εργοδότες για να αυξήσουν τα κέρδη τους εκμεταλλεύονται όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο που τους έχουν χαρίσει όλες οι κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια και που η σημερινή το κρατά άθικτο και το διευρύνει. Εκμεταλλεύονται όλους τους μνημονιακούς-αντεργατικούς νόμους που προέρχονται από αποφάσεις της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων για να έχουν τους εργαζόμενους φτηνούς, για όσο διάστημα και όπου τους χρειάζονται.
Από την άλλη όμως και εμείς δεν πρέπει να μένουμε αμέτοχοι. Πρόκειται για τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας, για να έχουμε αξιοπρέπεια και να μην είμαστε επαίτες επιδομάτων και ψίχουλων που οι κυβερνήσεις και οι εργοδότες μας πετάνε για να μας κρατάνε με κλειστό το στόμα. Μέχρι τώρα κάναμε υπομονή και θυσίες γιατί μας έβαζαν στη λογική των μειωμένων απαιτήσεων, του μικρότερου κακού, της υπομονή για να σωθεί και να αναπτυχθεί ο εργοδότης ώστε όλοι να έχουμε οφέλη.


Πρέπει επιτέλους να πούμε φτάνει πια.
Δουλεύουμε και θέλουμε να ζήσουμε σαν άνθρωποι.
Η ζωή μας δεν είναι “εποχική” ούτε “ορισμένου χρόνου”.


Συνάδελφοι- Συναδέλφισσες,



Το Σωματείο μας είναι εδώ, δίπλα σας για να είμαστε ενωμένοι και οργανωμένοι απέναντι στην επιθετικότητα των εργοδοτών. Σας καλούμε να έρθετε σε επαφή, να συζητήσουμε για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, πώς θα διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν.


Μη συμβιβαστείτε και τους χαρίσετε δεδουλευμένα,
άδειες και επιδόματα που σας οφείλονται.
Τα έχετε δουλέψει με κόπο και ιδρώτα. Δεν πρέπει να τα χαρίσετε σε κανέναν.

Το Δ.Σ.