25/4/19

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ ΣΤΙΣ 10:30πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ


Συναδέλφισσες , συνάδελφοι,
Ο φετινός εορτασμός της εργατικής πρωτομαγιάς πρέπει να στείλει ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση και στους μεγαλοεργοδότες ότι συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα ώστε να μπουν μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων.
Παλεύουμε για:
  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές. Mόνιμη και σταθερή εργασία, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
  • Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους και επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Κατάργηση όλων των νόμων που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Συνδικάτα εργατών μακριά από την παρέμβαση εργοδοτών και κυβερνήσεων.


Οι εργαζόμενοι έχουν πείρα. Δεν πρέπει να αποδεχτούν νέες απάτες, μεγάλα λόγια.
Κυβέρνηση και κόμματα που στηρίζουν το σύστημα της εκμετάλλευσης και τους μεγαλοεργοδότες, μπροστά στις εκλογές, θα στήσουν παγίδες για τον λαό. Με νέα ψέματα και απάτες θα προσπαθήσουν να βάλουν τη λογική του τάχα “μικρότερου κακού”.
Η πραγματικότητα για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι πως όλα τα αντεργατικά μέτρα εφαρμόζονται, όλοι οι μνημονιακοί νόμοι. Επίσης πως όλες οι φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο ισχύουν και νομοθετούνται κι άλλες.
Η μόνη βιώσιμη λύση για την εργατική τάξη βρίσκεται στον οργανωμένο αγώνα. Τώρα συνάδελφοι χρειάζεται όλο και περισσότεροι να γραφτούμε στο σωματείο μας.


Συνδικάτα εργατών – όχι των εργοδοτών
Είναι ανάγκη σήμερα να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο συνδικαλιστικό κίνημα. Εδώ και χρόνια η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ την έχει καταντήσει συνομιλητή του Υπουργείου, του ΣΕΒ και του κάθε μεγαλοεργοδότη. Αυτός ο καλοταϊσμένος συνδικαλιστικός μηχανισμός, η εργατική ελίτ προσπαθεί όλο αυτό το διάστημα να φέρει μέσα στο εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα μεγαλοδιευθυντές και golden boys, νόθους, να φέρει με φυσική παρουσία την εργοδοσία.
Τόσα χρόνια στήριξαν τα μνημόνια και το σύνολο των αντεργατικών μέτρων, που έλεγαν ότι «όλοι έχουμε ευθύνες για την κρίση», που έδωσαν τη στήριξή τους στη μείωση των μισθών, που μας λένε ότι «οι απεργίες έφαγαν τα ψωμιά τους», με αποκορύφωμα το γεγονός ότι δεν έκαναν το παραμικρό απέναντι στο χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, διευκολύνοντας τα κυβερνητικά σχέδια και τις απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας.
Δεν έχουν τελειώσει ακόμα την αποστολή τους! Θέλουν τα συνδικάτα μηχανισμούς προώθησης της στρατηγικής των μονοπωλίων, της ανταγωνιστικότητας. Να υπηρετούν όλοι οι εργαζόμενοι αυτούς τους στόχους χωρίς αντιδράσεις, να υπάρχει σιγή νεκροταφείου.
Ευθύνη έχει και η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής (ΕΚΕΔΑ). Όλα τα προηγούμενα χρόνια στήριξε και προώθησε τις κατευθύνσεις της ΓΣΕΕ, την γραμμή της στο συνδικαλιστικό κίνημα. Στήριξε και συνεχίζει την λογική του κοινωνικού διαλόγου, της ανταγωνιστικότητας και της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Την διατήρηση σωματείων σφραγίδα, την άρνηση για εγγραφές στα σωματεία εργολαβικών συναδέλφων. Την άρνηση ψήφισης των προτάσεων της ΔΕΣΚΕ (την παράταξη που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, την επαναφορά των Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας, την νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.


Η συσπείρωση με το ταξικό – συνδικαλιστικό κίνημα
είναι γροθιά στο στομάχι του κεφαλαίου, των κομμάτων του και των εργατοπατέρων.
Η εγγύηση, ότι δεν θα τα καταφέρουν είναι η 20χρονη πορεία και δράση του ΠΑΜΕ. Η αταλάντευτη ταξική γραμμή πάλης, η πάλη για ενότητα των εργατών ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας απέναντι σε εργοδοσία και κράτος, είναι η παρακαταθήκη για να κάνουμε βήματα μπροστά, για ισχυρή οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς για να επιβάλουμε τα δίκια μας.
Καλούμε κάθε σωματείο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, τον κάθε εργαζόμενο, να κρίνει την κατάσταση και να πάρει θέση απέναντι στη συνδικαλιστική μαφία.


1η ΜΑΗ, ΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ!
Υπάρχει διέξοδος! Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, σε συμμαχία με τους μικρούς αγρότες και τους επαγγελματίες.
Προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τον μεγάλο αγώνα της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης! Να τραβήξουμε το δικό μας δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Αυτό είναι το ιστορικό μήνυμα της Πρωτομαγιάς, που όσο κι αν προσπαθήσουν, αφεντικά, κυβερνήσεις και συνδικαλιστική μαφία, δεν θα επιτρέψουμε να παραχαραχτεί.


Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!
Το σύνθημα, που γεννήθηκε μέσα από εργατικές εξεγέρσεις και επαναστάσεις, εξακολουθεί να είναι επίκαιρο, να δίνει ελπίδα, να είναι οδηγός και να φωτίζει το δρόμο μας.
Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητα, την εργατική αλληλεγγύη!
Ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
Με σωματεία εργατών, όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ
ΣΤΙΣ 10:30πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ