8/10/17


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το σωματείο μας, όπως έχουν κάνει δεκάδες άλλα σωματεία του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, καταγγέλλει τα εργοδοτικά όργια και το καθεστώς τρομοκρατίας  που επικρατούν στις αρχαιρεσίες του δήθεν εργατικού «σωματείου» με την επωνυμία «Ενωση Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ Αθηνών»

Εργοδοσία, διευθυντικά στελέχη, εργοδοτικοί συνδικαλιστές χέρι – χέρι δημιούργησαν αυτόν τον εργοδοτικό μηχανισμό, που τιτλοφορείται «σωματείο» ώστε να προωθεί τα συμφέροντα των εργοδοτών μέσα στους εργαζόμενους. Το εν λόγω «σωματείο»  δεν έχει καμιά δράση στους χώρους δουλειάς. Οι εργάτες δεν το έχουν δει ποτέ να κάνει παρεμβάσεις, να οργανώνει αγώνες για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους. Δεν κάνει γενικές συνελεύσεις, δεν βγάζει καν ανακοινώσεις.

Στις φετινές αρχαιρεσίες τους τα διευθυντικά στελέχη πιέζουν και εκβιάζουν τους εργαζόμενους προκειμένου να συμμετέχουν στις «αρχαιρεσίες», πολλές φορές τους συνοδεύουν στο χώρο των εκλογών, ενώ στο εργοδοτικό ψηφοδέλτιο μεταξύ των υποψηφίων είναι περιφερειακοί διευθυντές σούπερ μάρκετ, διευθυντές καταστημάτων και άλλα εργοδοτικά στελέχη που καθημερινά προωθούν την εκμετάλλευση των εργαζομένων και αποφασίζουν απολύσεις και βλαπτικές μεταβολές για τους εργαζόμενους.

Καταγγέλλουμε αυτές τις πρακτικές και αυτές τις εκλογές-παρωδία και καλούμε τους εργαζομένους να γυρίσουν την πλάτη σε αυτό τον εργοδοτικό μηχανισμό, να μη στηρίξουν τα ψηφοδέλτια των αφεντικών τους.

Οι εργαζόμενοι μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα, να δυναμώσουν την ταξική γραμμή στο εργατικό κίνημα, τη διεκδίκηση και την αναμέτρηση με την εργοδοσία. Οι μεθοδεύσεις αυτές, που προκαλούν αποστροφή σε κάθε τίμιο εργάτη, πρέπει να βρουν απάντηση από την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, το ξήλωμα των εκπροσώπων του εργοδοτικού συνδικαλισμού.