10/10/17

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Χαριλάου 30, Ελευσίνα, τηλ 6973310496, email: idiotikoi_ypalliloi@yahoo.gr

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,


Το ΔΣ του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής καταδικάζει την άνανδρη και  δολοφονική επίθεση σε βάρος δύο συναδέλφων εργατών γης πακιστανικής καταγωγής στον Ασπρόπυργο.
Οι δράστες ήταν φασίστες ναζιστές μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Οι φασίστες πήγαν σε θερμοκήπιο όπου εργάζονταν οι δύο συνάδελφοι. Τους επιτέθηκαν με σιδερογροθιές και λοστούς με αποτέλεσμα να τους στείλουν στο νοσοκομείο. 
Για μία ακόμη φορά  αποδεικνύεται ο ρόλος της Χρυσής Αυγής. Την ίδια ώρα που στρέφεται κατά ταλαιπωρημένων ανθρώπων, εργατών -Ελλήνων και μεταναστών- την ίδια στιγμή κάνει πλάτες σε αφεντικά και μεγάλα συμφέροντα, που θέλουν εργάτες-σύγχρονους δούλους.
Η κυβέρνηση έχει σοβαρή ευθύνη γι’ αυτήν την εξέλιξη. Είναι η κύρια υπεύθυνη για την καθυστέρηση της δίκης ενώ αφήνει τους φασίστες να δρουν ανενόχλητοι σε περιοχές, όπως τον Ασπρόπυργο και στην ευρύτερη περιοχή. Άμεσα πρέπει να εντοπίσει και να συλλάβει τους δράστες της επίθεσης και τους εγκληματίες καθοδηγητές τους, της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής.
Το ΔΣ του σωματείου μας καλεί όλους τους συναδέλφους στο εμπόριο, στις αποθήκες, στις επιχειρήσεις και στα γραφεία του κλάδου, στα χωράφια, σε όλους τους χώρους δουλειάς να απομονώσουν και να καταδικάσουν τη Χρυσή Αυγή και το ρατσιστικό δηλητήριο. Οι φασίστες δουλεύουν στην υπηρεσία των εκμεταλλευτών μας, των υποστηρικτών του συστήματος που γεννά τη φτώχεια, τον πόλεμο και την προσφυγιά.
Κάθε ρατσιστική-εθνικιστική φρασεολογία να αποστομώνεται στην γέννησή της. Τσακίζουμε το δηλητήριο του ρατσισμού και του εθνικισμού.
Οργανωνόμαστε στο κλαδικό μας σωματείο , οργανώνουμε την πάλη μας για κάθε πρόβλημα στους χώρους δουλειάς, αξιοποιώντας τη δύναμη του αγώνα και της ταξικής αλληλεγγύης. 


ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΑ
Το ΔΣ