27/11/20

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ελευσίνα 26/11/2020



Το Σωματείο μας, στα πλαίσια της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, προχώρησε σε παρεμβάσεις στα Α. Λιόσια στο κατάστημα του MY MARKET και στην Ελευσίνα στο S/M LIDL και στην αποθήκη ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ.

Μέσα από τις παρεμβάσεις μας αναδείξαμε τις ευθύνες της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων για την άθλια κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας, για την πλήρη έλλειψη ελέγχων στους χώρους δουλειάς που εξελίσσονται σε υγειονομικές βόμβες με την εργοδοσία να αποκρύπτει δεκάδες κρούσματα, την ανάγκη να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

Μέσα σε αυτή την κατάσταση η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει την προστασία στην υγεία και το εισόδημα των εργαζομένων και των ανέργων, αντίθετα εξαπολύει νέα επίθεση σε εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Έχουν το θράσος να φέρνουν την κατάργηση του 8ωρου και της συνδικαλιστικής δράσης μέσα στην πανδημία. Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης φέρνει τη Νομοθέτηση του 10ωρου, τις απλήρωτες υπερωρίες που υποτίθεται ότι θα «ισοφαρίζονται» αργότερα με κάποια μείωση ωρών ή κάποια ρεπό. Μεγάλη αύξηση των νόμιμων υπερωριών. Επέκταση της δουλειάς και την Κυριακή, με νέες επιχειρήσεις και εργασίες να μπαίνουν στη σχετική λίστα. Μέτρα και ρυθμίσεις που χτυπούν τη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση, φέρνουν νέα εμπόδια στην απεργία, στις συλλογικές διαδικασίες και τις Γενικές Συνελεύσεις των συνδικάτων και επιβάλλουν «ηλεκτρονική ψήφο».

Η δράση του Σωματείου δεν σταματάει στη σημερινή μέρα. Καλούμε τους συναδέλφους μας στα super market, στις αποθήκες και στα Logistics να έρθουν σε επαφή με το σωματείο. Να υψώσουν ανάστημα και γροθιά για να υπερασπιστούν τη ζωή τους, τη ζωή των οικογενειών τους. Να βάλουν μπροστά τα ζητήματα προστασίας, της υγείας τους, των δικαιωμάτων τους, να πάρουν μέρος πιο μαζικά στις επόμενες αγωνιστικές πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις.