22/9/19

ΑΠΕΡΓΙΑ Τρίτη 24 Σεπτέμβρη


Η «ανάπτυξη» τους τσακίζει τις ζωές μας, γκρεμίζει ότι άφησε όρθιο η κρίση τους
Τώρα είναι η ώρα να σηκώσουμε το ανάστημα μας και να τους χαλάσουμε τα σχέδια

Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ Τρίτη 24 Σεπτέμβρη

10.30πμ, πλατεία Ηρώων Ελευσίνας

Η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει «γη και ύδωρ» στην μεγαλοεργοδοσία. Με το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο έρχεται να «μπουκώσει» το κεφάλαιο με νέες παροχές - προνόμια - απαλλαγές και ταυτόχρονα να σαρώσει ό,τι απέμεινε όρθιο μετά από 10 χρόνια κρίσης και 3 μνημόνια, τσακίζοντας εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, φορτώνοντας το λογαριασμό της «ανάπτυξης» τους στις πλάτες μας. 
- Ξηλώνει κλαδικές συμβάσεις, ενισχύει τις Ενώσεις Προσώπων που θα υπογράφουν σύμβαση που θα υπερισχύει της κλαδικής, προβλέπει την υπερίσχυση τοπικών συμβάσεων έναντι κλαδικών, με στόχο  το περαιτέρω τσάκισμα των μισθών και των δικαιωμάτων μας. Ορίζει συνυπεύθυνους  τους εργαζόμενους για την μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα τη μη αναγνώριση των ενσήμων. Ετοιμάζει την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης ξεκινώντας από τις επικουρικές συντάξεις.
- Φέρνει νέα προκλητικά προνόμια και «δώρα» στο κεφάλαιο. Φτιάχνει ένα παράδεισο για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Ελαστικοποιεί τους απαραίτητους όρους ώστε να προχωρήσει ανεμπόδιστα η τόνωση του «επενδυτικού κλίματος». Δίνει προνομιακή αδειοδότηση επιχειρήσεων που βρίσκονται σε επιχειρηματικά πάρκα. Εγκαινιάζει την δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, που αποτελεί απαίτηση των εργοδοτικών ενώσεων και στις οποίες «νόμιμα» θα καταστρατηγείται κάθε εργατικό - λαϊκό δικαίωμα.
- Επιχειρεί να βάλει τους αγώνες και τη συνδικαλιστική δράση στο «γύψο». Η ΝΔ συνεχίζει ακάθεκτη στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Θεσπίζει  το «ηλεκτρονικό μητρώο» και την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις γενικές συνελεύσεις μονιμοποιώντας και επεκτείνοντας  την κρατική και την εργοδοτική παρέμβαση μέσα στα σωματεία, καταργώντας  τα καταστατικά τους, φακελώνοντας  τους εργαζόμενους. Κυβέρνηση και εργοδοσία θέλουν να χτυπήσουν τα σωματεία, θέλουν να μας αφοπλίσουν για να λεηλατούν χωρίς εμπόδια τις ζωές και τα δικαιώματα μας, εξασφαλίζοντας απρόσκοπτα την κερδοφορία τους.
 
Την ώρα που Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία, η ΑΔΕΔΥ και όλα τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής (Αθήνα, Πειραιά, Ανατολικής Αττικής) προχωράνε σε πανελλαδική - πανεργατική απεργία στις 24 Σεπτέμβρη, ενάντια στο αντιλαϊκό «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο, η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας - Δυτικής Αττικής (ΕΚΕ-ΔΑ) ακολουθώντας τα βήματα της συνδικαλιστικής μαφίας στη ΓΣΕΕ, έρχεται να κηρύξει υποτιθέμενη απεργία στις 25/9!! Ενώ τώρα η ηγεσία της ΓΣΕΕ καλεί να μεταφερθεί η απεργία τον άλλο μήνα!!! Η κατρακύλα και η ξευτίλα δεν έχει τελειωμό. Ξεδιάντροπα και σε «διατεταγμένη υπηρεσία» από την εργοδοσία βγάζουν την «βρώμικη δουλειά» ώστε να μπουν εμπόδια στην επιτυχία της απεργίας της 24ης Σεπτέμβρη και χωρίς αντιδράσεις να περάσει το αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο.

Να μην το επιτρέψουμε! Δυναμώνουμε τα ταξικά σωματεία, δυναμώνουμε τους αγώνες μας.
Αυτό φοβούνται για αυτό παίρνουν αυτά τα μέτρα. Ας κάνουμε το φόβο τους πράξη. Έχουμε τη δύναμη οργανωμένα, συλλογικά και αγωνιστικά να τους εμποδίσουμε, να διεκδικήσουμε όσα σήμερα έχουμε ανάγκη. Απέναντι στο νομοσχέδιο-σκούπα που φέρνει με φόρα η κυβέρνηση της ΝΔ, αγωνιζόμαστε για σύγχρονους όρους δουλειάς, για ζωή με δικαιώματα, για αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές, για συνδικάτα ανεξάρτητα από το κράτος και την εργοδοσία.

Αγωνιζόμαστε για τις σύγχρονες ανάγκες μας - Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ - ΜΑΝΔΡΑΣ - ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ - ΜΑΝΔΡΑΣ