22/3/19

Ανοικτή σύσκεψη για την Υγεία την Τρίτη 26 Μάρτη

Ανοικτή σύσκεψη για την Υγεία διοργανώνουν την Τρίτη 26 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ (Αισχύλου 10) στην Ελευσίνα το Σωματείο Εργαζομένων Θριάσιου Nοσοκομείου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ και Περιχώρων, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μάνδρας - Ειδυλλίας και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής.
Όπως επισημαίνουν, «καλούμε τα Σωματεία Εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την Ένωση και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και τους αθλητικούς, πολιτιστικούς και εθνικοτοπικούς συλλόγους για τα προβλήματα και τις ελλείψεις των δημόσιων μονάδων Υγείας της περιοχής μας».
Υπογραμμίζουν πως «ζούμε και εργαζόμαστε σε μια περιοχή, με έντονη περιβαλλοντική μόλυνση, όπου τα εργατικά "ατυχήματα" είναι σχεδόν καθημερινά και οι επαγγελματικές ασθένειες "θερίζουν". Οι δημόσιες μονάδες Υγείας, όμως, δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μας, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούμαστε, να κινδυνεύει η υγεία μας ή να αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε στον ιδιωτικό τομέα. Βάζουμε ολοένα και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για υπηρεσίες Υγείας που έχουμε ανάγκη και δικαιούμαστε».
Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι «οι ελλείψεις προσωπικού και γιατρών βασικών ειδικοτήτων στο Κέντρο Υγείας Ελευσίνας, η ανάγκη για δημιουργία Κέντρων Υγείας σε Μάνδρα και Μαγούλα καθώς και οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στο Θριάσιο Νοσοκομείο».
Σκοπός της σύσκεψης είναι να αποφασιστούν κοινές πρωτοβουλίες των σωματείων και μαζικών φορέων της περιοχής «για να διεκδικήσουμε την ουσιαστική αναβάθμιση των δημόσιων μονάδων, ώστε να μπορούν να καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες, για αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν υψηλού υπηρεσίες Υγείας, με έμφαση στην πρόληψη και να εξασφαλίζουν μόνιμη εργασία με πλήρη δικαιώματα στους εργαζόμενους υγειονομικούς».