27/2/19

Η πλειοψηφία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ελευσίνας - Δυτικής Αττικής (ΕΚΕ-ΔΑ) θέλει με "μαϊμούδες" και "γορίλες" να βάλει στο γύψο το εργατικό κίνημα. Δεν θα τους περάσει.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τα Εργατικά Σωματεία που υπογράφουμε το παρόν κείμενο, καταγγέλλουμε την πλειοψηφία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ελευσίνας - Δυτικής Αττικής, που για ακόμη μία φορά παίζει το ρόλο εξυπηρέτησης των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, εκφράζοντας το μένος της κατά του ταξικού εργατικού κινήματος και του ΠΑΜΕ.
Δεν προκαλεί εντύπωση που η πλειοψηφία του ΕΚΕ-ΔΑ, αλλά και άλλοι διάφοροι εργοδοτικοί συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ (π.χ. στη "Χαλυβουργική") έσπευσαν να καταγγείλουν τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) απαίτησαν το αυτονόητο. Απαίτησαν να διεξαχθεί ένα γνήσιο εργατικό συνέδριο χωρίς νόθους αντιπροσώπους, χωρίς διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων και βέβαια χωρίς μπράβους και "ανθρώπους της νύχτας".
Φαίνεται όμως ότι αυτά που είναι αυτονόητα για το ταξικό εργατικό κίνημα, για την εργατική τάξη και το λαό, για τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό και για την πλειοψηφία του (ΕΚΕ-ΔΑ) είναι αδιανόητα.
Ρωτάμε την πλειοψηφία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ελευσίνας - Δυτικής Αττικής:
- Για τους πληρωμένους ένοπλους μπράβους που επιστράτευσε η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ δεν είδατε και δεν ακούσατε τίποτα;
- Για τους διευθυντές και τα goldenboys μεγάλων επιχειρήσεων που το παίζουν ιδιωτικοί υπάλληλοι και παίρνουν μέρος στις διαδικασίες δεν είδατε και δεν ακούσατε τίποτα;
- Τολμάτε να μιλάτε για "βήμα ελεύθερο για όλες τις απόψεις..." και για καταδίκη των τραμπουκισμών όταν συγκαλύπτετε τέτοιες πρακτικές και μεθοδεύσεις;
Οι μάσκες έπεσαν για τη διοίκηση του ΕΚΕ-ΔΑ
Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα ταξικά σωματεία, να ανέβει ο διεκδικητικός αγώνας. Να παλέψουν για να ανατρέψουν τους αρνητικούς συσχετισμούς, ώστε τα σωματεία να αποκτήσουν αίγλη, δύναμη, ταξικό προσανατολισμό, να έχουν καθαρό μέτωπο απέναντι στα αφεντικά και το πολιτικό προσωπικό τους. 
Να παλέψουν ώστε όλοι αυτοί που σήμερα κάθονται στο σβέρκο μας με την ιδιότητα των συνδικαλιστών, να πάρουν πόδι από τις γραμμές του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος.
Οι εργαζόμενοι ήρθε η ώρα να τους γυρίσουν την πλάτη, να αλλάξουν τους συσχετισμούς παντού. Να κάνουμε πραγματικότητα το χειρότερο εφιάλτη τους.

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας - Παράρτημα Ελευσίνας, το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής, το Συνδικάτο Φαρμάκου - Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Αττικής  και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Αττικής.