21/11/18


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Χαριλάου 30, Ελευσίνα, τηλ. 6973310496


ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ – 10:30πμ ΗΡΩΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ


 • Εδώ και τώρα αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
 • Κατάργηση του Ν. Αχτσιόγλου - Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.
 • Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους και επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
 • Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Κατάργηση όλων των νόμων που απελευθερώνουν το ωράριο.


Η απεργία να είναι μια ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση, στους μεγαλοεργοδότες, στους ξεπουλημένους συνδικαλιστές ότι οι εργαζόμενοι δεν ανεχόμαστε να εργαζόμαστε και να μας ξεζουμίζουνε τα αφεντικά.


Καλούμε όλους τους συναδέλφους να έρθουν σε επαφή με το σωματείο.
Η συμμετοχή στο σωματείο είναι που θα δώσει μεγαλύτερη δύναμη στον εργαζόμενο, που δεν θα νιώθει μόνος απέναντι στην εργοδοσία. Θα είναι πιο δυνατή η φωνή που θα αντιδρά και θα διεκδικεί όρους και συνθήκες εργασίας για ζωή με αξιοπρέπεια. Υπάρχουν παραδείγματα από κλάδους και χώρους εργασίας που οι συνάδελφοι παλεύουν παλικαρίσια, οργανωμένα, δεν είναι ευάλωτοι στις πιέσεις της εργοδοσίας, κατακτούν αυξήσεις κα.
Ήδη εδώ και δυο μήνες μια σειρά από Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και σωματεία αποφάσισαν απεργία ενάντια στο νόμο Βρούτση – Αχτσιόγλου που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, για τη διεκδίκηση Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με κατώτατο μισθό 751 ευρώ, για κλαδικές Συμβάσεις με αυξήσεις. Έτσι ξεκίνησαν από τα κάτω Γενικές Συνελεύσεις Συνδικάτων, συνελεύσεις σε χώρους δουλειάς, περιοδείες και εξορμήσεις και φτιάχτηκε ένα πλατύ απεργιακό μέτωπο.


Πλειοψηφίες διοίκησης σε ΓΣΕΕ και Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας Δυτικής Αττικής,
Οι άνθρωποι της εργοδοσίας στο συνδικαλιστικό κίνημα
Σε αντίθεση η συμβιβασμένη πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ παρά τις δεκάδες απεργιακές αποφάσεις από τα κάτω, αποφάσισε «όχι στην απεργία». Τελικά ενώ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και η ΑΔΕΔΥ στο δημόσιο κάτω από την πίεση τόσων αποφάσεων κατέληξαν σε απόφαση για απεργία στις 14 Νοέμβρη, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ «έγραψε κανονικά» τη δράση χιλιάδων εργαζομένων από τα κάτω και τις αποφάσεις Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Συνδικάτων.
Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε ο εργοδοτικός συνδικαλισμός και σε πολλά εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες, ανάμεσά τους και στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, το οποίο παρά τις συνεχείς προσπάθειες των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στη διοίκηση αρνιόταν να συνεδριάσει για το θέμα της απεργίας. Ο σκοπός τους βέβαια είναι φανερός. Να θάψουν τους αγώνες και τις αγωνιστικές αποφάσεις, να θάψουν τη συμμετοχή σε συνελεύσεις και κινητοποιήσεις, να στηρίξουν άλλη μια φορά την κυβέρνηση και το δρόμο ανάπτυξης που συνθλίβει της εργατικές, λαϊκές ανάγκες κάτω από τα κέρδη των μεγαλοεργοδοτών.


Η ανάπτυξή τους για εμάς σημαίνει πλημμύρες, πυρκαγιές, μεροκάματα πείνας.
Η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση και οι «συνεργάτες» της οι θεσμοί (Ευρωπαϊκή Ένωση, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Τράπεζα) την γνωρίζουμε κι εμείς πολύ καλά. Τα ματωμένα πλεονάσματα θα προέρθουν από το παραπέρα κόψιμο συντάξεων και άλλων κοινωνικών παροχών ενώ παράλληλα θα υπάρξει σημαντική μείωση φόρων για τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Στην περιοχή μας διαλαλούν με κάθε ευκαιρία ότι θα ανθίζει και θα συνεχίσει ο κλάδος των μεταφορών και του εμπορίου. Στα δικά μας μάτια φαίνεται ότι μαζί με τα Logistics ανθίζουν και οι εργολάβοι, τα μεροκάματα 20-25 ευρώ, τα μισά ένσημα, οι απλήρωτες υπερωρίες και ρεπό, κα.


Κανείς να μην πιστέψει τα ψέματα και τις απάτες της κυβέρνησης!
H κυβέρνηση προσπαθεί να εξαπατήσει τους εργαζόμενους! Διαλαλεί πως θα αυξήσει τον κατώτερο μισθό αλλά η πραγματικότητα είναι πως η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ), καταψήφισαν για μια ακόμα φορά την πρόταση των 530 συνδικαλιστικών οργανώσεων, για την αύξηση του κατώτερου μισθού στα 751€, πρόταση που υπογράφει και το σωματείο μας!
Στην ουσία εφαρμόζουν τον Νόμο Βρούτση της ΝΔ του 2ου μνημονίου που πλέον μετονομάζεται σε Νόμο Αχτσιόγλου – Βρούτση. Αυτός ο νόμος καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις εργαζομένων και εργοδοτών. Η κυβέρνηση με τον εκάστοτε Υπουργό θα καθορίζει τον κατώτερο μισθό, με κριτήρια την «ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων. Την ίδια στιγμή αναφέρονται στην επεκτασιμότητα των ελάχιστων κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που έχουν υπογραφεί ως σήμερα. Όλοι μας γνωρίζουμε πως η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων δουλεύει με ατομική σύμβαση εδώ και χρόνια, με μισθούς 500 ευρώ, με απλήρωτες υπερωρίες, κα. Αυτά τα προβλέπουν οι νόμοι των μνημονίων που διατηρεί ανέπαφους η κυβέρνηση.


Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!
Καλούμε κάθε συνάδελφο να έρθει σε επαφή με το σωματείο και για το πρόβλημα των πλειστηριασμών. Η κυβέρνηση εντείνει και συνεχίζει την επίθεση με τους πλειστηριασμός, διώκει όσους αντιστέκονται. Χρειάζεται συνολικά οργάνωση και αντεπίθεση στο σύνολο της πολιτικής που τσακίζει τις ζωές μας.


Καμία συμμετοχή στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία!
Η πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η «αναβάθμιση» της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ σημαίνουν αναβάθμιση των κινδύνων για το λαό, αφού η χώρα, οι υποδομές της, οι Ένοπλες Δυνάμεις της, συμμετέχουν σε σχεδιασμούς που μυρίζουν μπαρούτι και μπαίνουν στο στόχαστρο πολεμικών αναμετρήσεων. Μας εμπλέκει ακόμα περισσότερο στην αντιπαράθεση των μεγάλων ιμπεριαλιστικών πόλων οι οποίοι δεν διστάζουν να λύσουν τις διαφορές τους με πόλεμο, καταστροφές, σκοτωμούς και ξεριζωμούς.
Διεκδικούμε:
 • Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751€ για όλους.
 • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.
 • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
 • Δημόσια καθολική υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση.
 • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Να σταματήσουν όλες οι διώξεις!
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
 • Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή, να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι. Αποζημίωση στο 100% όλων των πληγέντων.
 • Αποκλειστικά δωρεάν μετακίνησης και συνολική αναβάθμιση του συγκοινωνιακού δικτύου σε Θριάσιο Πεδίο και Μεγαρίδα (νέες γραμμές, πύκνωση δρομολογίων αστικών, προαστιακού)
 • Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης Αργίας. Κατάργηση όλων των νόμων που απελευθερώνουν το ωράριο.
 • Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.


ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ – 10:30πμ ΗΡΩΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ


Το Δ.Σ.