10/11/18


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το σωματείο μας καταγγέλλει την έφοδο που δέχθηκε η ΕΛΜΕ Πειραιά από τον ΣΔΟΕ και τον έλεγχο από κρατικούς παράγοντες της δραστηριότητας της συνδικαλιστικής οργάνωσης των εκπαιδευτικών.

Η συγκυβέρνηση με πρόσχημα τη «διαφάνεια» θέλει να εγκαινιάσει την τακτική εφόδου διάφορων μηχανισμών στο εσωτερικό και στη δράση των σωματείων και των συνδικάτων. Αρμόδιοι για τον έλεγχο της λειτουργίας των οργάνων των συνδικαλιστικών οργανώσεων είναι μόνο τα μέλη τους. Οι οικονομικές δραστηριότητες και οι αποφάσεις όλων των Σωματείων διαχρονικά ελέγχονται και εγκρίνονται από την εξελεγκτική επιτροπή και την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση. Κάθε άλλη παρέμβαση είναι απαράδεκτη και συνιστά ωμή παραβίαση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών των εργαζομένων.

Στις μέρες μας, αυτή και άλλες παρόμοιες τακτικές επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο συκοφάντησης και τρομοκράτησης συνολικά του συνδικαλιστικού κινήματος. Το ταξικό κίνημα ωστόσο δεν πρόκειται να μείνει με τα χέρια σταυρωμένα. Θα συνεχίσει να ξεσκεπάζει και να αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και θα εκφράζει την αλληλεγγύη του ανάμεσα στα μέλη του. Τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει τους αγώνες μας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εκπαιδευτικούς που δέχονται την επίθεση και απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη στην ΕΛΜΕ Πειραιά και σε όλα τα σωματεία και συνδικάτα.

Το Δ.Σ.